Breadcrumbs


Улогуј се
У петак 10. 11. 2023. са почетком од 11.00 часова организовали смо прво такмичење у дебати "Школа у срцу, дебата на делу". Ове године аргументе су укрстили ученици осмих разреда Основних школа „Свети Сава“, „Сечењи Иштван“ и „Иван Горан Ковачић“. Планирамо да ово такмичење постане традиција која ће сваке године окупљати све већи број основних школа Суботице са задатком развијања критичког мишљења и подстицања демократског дијалога између ученика. Тема овогодишње дебате била је: "Вештачка интелигенција обезбеђује напредак човечанства у корисном смеру."
Сматрамо да је у данашњем свету важно развијати код деце вештину дијалога и показати им моћ аргумената. Такође верујемо да је важно укључити младе у јавни дискурс како бисмо чули њихова размишљања о важним темама које се тичу друштва у којем сви заједно живимо. Ова манифестација је важна и зато што смо мишљења да је саставни део социјално-емоционалног учења које ће у будућности дати резултате у развијању саосећања код ученика, као и вежбање погледа на свет из различитих перпектива које нужно не морају бити нама блиске. Ученици нас нису разочарали ни у једном тренутку и имали су шта да кажу.
Победник овогодишње дебате је тим Основне школе „Сечењи Иштван“. Честитамо победницима, а ми већ планирамо следећу дебату, радујемо се реваншу и новом дружењу.
https://yueco.rs/u-os-ivan-goran-kovacic-odrzano-prvo.../
 
https://www.subotica.com/vesti/debata-kao-nacin-razvijanja-kulture-dijalog-kod-osmaka-id48042.html?fbclid=IwAR0Yre7kPtZW-Fdv92H-lWg0aJy1hpX51Fy4fkZmZv8u2_TySmfeKfyyD80