Štampa
Pogodaka: 1329

 

Моји планови за летњи распуст

Седим наслоњена на сто и размишљам. У глави су ми разни планови за летњи распуст.

Наравно, сви највише волимо море, тако да су ми у глави разне слике лепих плажа у различитим државама. Изабрала сам своје омиљено острво, Лефкаду.

Соба ми је мало неуредна. Осећам мирис мојих љигаваца. На своју листу планова уписујем и спремање собе. Једва чекам летњи распуст, али знам да ће ми школа недостајати. Размишљала сам о томе да на сваких недељу дана излазим у парк и истражујем. Дечја граја привлачи ме да изађем на улицу и да се играм. Узимам пенкало и записујем све то у свеску за планове. Заборавила сам најважнију ствар – дружење са својом породицом! Купићу друштвене игре и заједно са мамом, татом и сестром ћу их играти.

Свако наредно звоно у школи све ми више мирише на летњи распуст. Волела бих да се ови планови остваре и покушаћу да смислим још пуно нових, јер машта може свашта.

Таша Бабић, 5/3

 

 

Мој пети разред

Пети разред је за ђаке збуњујућ и чудан. Одлази се од учитељице, упознају се нови предмети и наставници. За мене је пети разред незабораван због тога што сам га завршила у Суботици.

Прве четири године свог основног образовања завршила сам у Нишу, свом родном граду. Због пословног премештаја мојих родитеља, 5. разред је требало да завршим у потпуно новом граду и школи, у Суботици. Када сам први пут чула ту вест, мислила сам да је то само шала и нисам веровала. Када се приближио први септембар, схватила сам да је то истина и била сам много тужна. Мислила сам да тамо никада нећу наћи друштво и добре пријатеље, али када сам кренула у нову школу све се променило. Требало ми је месец дана да упознам и запамтим нове другове и другарице. Тада сам почела да се дружим са Софијом и као да сам заборавила на стару школу. Скоро сви наставници су ми се допали, што не могу да кажем и за нове предмете, али сам се лепо снашла.

Упознала сам град, видела сам Војводину и посетила оближњу Мађарску. Како са родитељима, тако сам и са пријатељима из школе обишла бројна места у Србији. Било ми је јако лепо и забавно на тим путовањима. У петом разреду сам много више учила, али се исплатило, јер ћу на крају имати све петице.

Пети разред је за мене једна незаборавна животна лекција, из које сам научила како да се снађем у потпуно новој средини. Научила сам и да предрасуде нису добре и тачне и да не треба судити о некоме ако га ниси упознао.

Лана Марјановић, 5/1