Štampa
Pogodaka: 2635

Iskolánk a 2015/2016-os tanévben a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett osztálykirándulások útiköltségének megtérítésére kiírt pályázatán sikeresen szerepelt.

 

Ennek köszönhetően a magyar nyelven tanuló felsős diákjaink 2015.nov.12-én, csütörtökön, mindannyian együtt vettek részt egy egynapos tanulmányi kiránduláson.

Első megállónk a  Becse közelében fekvő Bogdán-kastély volt, majd ellátogattunk a becsei Than Emlékházba, ahol a tanulók játékos formában, interaktív módon próbálhattak ki számos tudományos kísérletet. Utunk Zentára vezetett tovább, ahol jártunk a Városi Múzeumban és a városháza dísztermében is, megismerkedtünk a zentai csata történetével. A délutánunkat Tóthfaluban töltöttük. Faragó Zoltán, honismereti vezető bemutatta nekünk a falut, majd a tájházban hagyományos magyar népi ételekkel vártak bennünket a vendéglátóink. A diákok kemencében süthettek lángost, kézműves foglalkozás is várta őket, söprűt is készíthettek, valamint  lovaskocsikázáson is részt vettek.

A gyerekek és kísérő tanáraik (Kabai Teodóra, Kajdocsi Hajnalka, Kántor Erika és Tikvicki Zsuzsanna) egy tartalmas napot töltöttek együtt, elégedetten és számos élménnyel gazdagodva tértek haza. 

 

kirandulas